Žitoprodukt najavljuje veće isporuke hleba

Bez autora
Jan 20 2011

Preduzeće za proizvodnju mlinskih i pekarskih proizvoda "Žitoprodukt" planira da dnevnu isporuku hleba poveća za trećinu, na 20.000 vekni. U tom preduzeću posle rešavanja problema početkom godine počela je proizvodnja, a obezbeđeno je brašno za duži period i radnicima je isplaćena zarada. Pre desetak dana imali smo radnike u štrajku, proizvodnja nije funkcionisala, a ni brašna nije bilo. Fabriku je preuzela država, a direktor Simo Grujesku je uz angažovanje pokrajinskog sekretara za rad zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslava Vasina i svih nas u lokalnoj samoupravi obnovio proizvodnju. Obavljeni su razgovori sa svim velikim poslovnim partnerima da bi se obezbedio kontinuitet proizvodnje hleba i ugovorili poslovi...

Žitoprodukt najavljuje veće isporuke hlebaPreduzeće za proizvodnju mlinskih i pekarskih proizvoda "Žitoprodukt" planira da dnevnu isporuku hleba poveća za trećinu, na 20.000 vekni, najavio je gradonačelnik Zrenjanina Mileta Mihajlov.

On je prilikom obilaska "Žitoprodukta" kazao da je u tom preduzeću posle rešavanja problema početkom godine počela proizvodnja, da je obezbeđeno brašno za duži period i da je radnicima isplaćena zarada.

"Pre desetak dana imali smo radnike u štrajku, proizvodnja nije funkcionisala, a ni brašna nije bilo. Fabriku je preuzela država, a direktor Simo Grujesku je uz angažovanje pokrajinskog sekretara za rad zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslava Vasina i svih nas u lokalnoj samoupravi obnovio proizvodnju", kazao je gradonačelnik.

Direktor "Žitoprodukta" Simo Grujesku rekao je novinarima da su obavljeni razgovori sa svim velikim poslovnim partnerima da bi se obezbedio kontinuitet proizvodnje hleba i ugovorili poslovi.

"Radimo i na pokretanju mlina, zbog blokade se kasnilo sa plaćanjem remonta pojedinih delova, to je sada rešeno i namera je da od sopstvenog brašna proizvodimo kvalitetniji hleb. Radimo i na skidanju blokade, uz ogromnu pomoć gradonačelnika", rekao je Grujesku.

On je izrazio očekivanje da će poreska blokada biti skinuta do kraja ovog meseca i najavio da su u toku pegovori da se 265 miliona dinara blokade od strane banaka reprogramira.

Zrenjaninski "Žitoprodukt", po odluci Višeg suda u Beogradu od 1. januara ove godine nije u vlasništvu Đorđa Božića kojem je privremeno oduzeto pravo upravljanja nad 72 odsto imovine.

Pred kraj 2010. godine, zbog nedostatka brašna moglo se dogoditi da Zrenjaninci ostanu bez hleba, radnicima se duguje nekoliko zarada, a firma je u blokadi više od 270 dana u iznosu od 316,5 miliona dinara.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik